Мікробний консервант для сінажу - пробіотичний препарат, призначений для підвищення якості і терміну збереження сінажу. Мікробний консервант для сінажу являє собою суспензію коричневого кольору і містить бактерії Bacillus subtilis, які володіють вираженою аміло- та протеолітичною активністю, є антагоністом до гнильних і маслянокислих бактерій.
Біологічна дія.
Основною метою використання консерванту є переробка бактеріями цукру в молочну кислоту, забезпечення швидкого зниження показника рН за 1-2 доби до 4,8-5,5 і досягнення таким чином вищої стабільності корму при зберіганні, кращого збереження поживних речовин, а також аеробної стабільності при відкритті корму перед згодовуванням.
Застосування консерванту дозволяє регулювати мікробіологічні процеси при зберіганні сінажу і забезпечує збереження корму високої якості. В сінажі під впливом консерванту зберігається високий вміст каротиноїдів і вітаміну С. Бактерії безпосередньо в сінажі виробляють вітаміни групи В і органічні кислоти, які захищають консервовану масу від гниття, цвілі, маслянокислого бродіння, що сприяє одержанню корму з приємним для тварин запахом і смаком, знижує затрати кормів і збільшує їх конверсію.
Ефективність.
Сінаж має виражені пробіотичні властивості. Його згодовування сприяє народженню здорового приплоду, зниженню захворюваності молодняку на шлунково-кишкові хвороби та підвищенню продуктивності сільськогосподарських тварин.
Спосіб застосування та дози.
1 літр Мікробного консерванту достатньо для приготування 40 тонн сінажу.
Для приготування робочої суспензії 1 літр консерванту вносять у 99 літри води та ретельно перемішують. Норма витрат робочої суспензії консерванту — 2,5 літри на 1 тонну сировини. Зелену масу ретельно поливають суспензією та закладають на зберігання. Можлива обробка зеленої маси безпосередньо в кормозбиральному комбайні — це дозволяє рівномірно розподілити робочу суспензію консерванту по зеленій масі. Робочу суспензію консерванту готують безпосередньо в день застосування; параметри сховищ мають відповідати застосовуваним засобам механізації; дно траншеї — мати граничний ухил до 2° у бік виймання сінажу, що запобігає підтіканню води під час доступу до сінажної маси. Сінаж згодовують згідно з нормами раціонів, які встановлені для відповідних видів тварин і вікових груп.
Запобіжні заходи.
Протипоказань до застосування не встановлено. Препарат у рекомендованих дозах не має побічної дії на організм тварин.
Основні атрибути | |
---|---|
Вміст діючої речовини | Бактеріальні клітини Bacillus subtilis |
Країна виробник | Україна |
Порода | Пробіотичний мікробний препарат |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН м. Чернігів |
Основні | |
Препаративна форма | Рідина коричневого кольору |
Упаковка | |
Упаковка | Поліетиленові каністри об'ємом 1 л, 2 л, 5 л, 10 л |
Зберігання | |
Термін зберігання | 0.5 (міс) |
Максимальна температура зберігання | 10.0 (град.) |
- Ціна: 225 ₴/л