Субтікон - пробіотичний препарат, призначений для підвищення якості і терміну збереження плющеного зерна кукурудзи. Субтікон являє собою суспензію коричневого кольору на основі високоактивного штаму бактерій сінної палички.
Біологічна дія.
Основною метою використання консерванту є переробка бактеріями рослинного цукру в молочну кислоту, забезпечення швидкого зниження показника рН за 1-2 доби і досягнення таким чином вищої стабільності корму при зберіганні, кращого збереження поживних речовин, а також аеробної стабільності при відкритті корму перед згодовуванням.
Субтікон володіє високою амілолітичною активністю, здатний синтезувати вітаміни групи В, незамінні амінокислоти, органічні кислоти, які захищають консервовану масу кукурудзяного корнажа від гниття, цвілі, маслянокислого бродіння і забезпечують тривале збереження без застосування хімічних консервантів. За рахунок такого контрольованого мікробіологічного процесу можна отримати корм оптимального складу, який найбільшою мірою відповідає біологічним потребам тварин.
Ефективність.
Корнаж має виражені пробіотичні властивості. Його згодовування сприяє народженню здорового приплоду, зниженню захворюваності молодняку на шлунково-кишкові хвороби та підвищенню продуктивності сільськогосподарських тварин.
Спосіб застосування та дози.
1 літр Субтікону достатньо для приготування 10 тонн корнажу.
Для приготування робочої суспензії 1 літр консерванту вносять у 49 літрів води та ретельно перемішують. Суспензію консерванту вносять безпосередньо в плющилку з розрахунку 5 літрів на 1 тонну корму. Якщо подача робочого розчину йде через форсунку, при якій витрата йде з розрахунку 1 літр рідини на 1 тонну плющеного зерна, то розчиняють 1 літр консерванту на 9 літрів води.
Консервовану плющену кукурудзу згодовують згідно норм раціонів, призначених для різних вікових груп тварин.
Запобіжні заходи.
Протипоказань до застосування не встановлено. Препарат у рекомендованих дозах не має побічної дії на організм тварин.
Основні атрибути | |
---|---|
Вміст діючої речовини | Бактеріальні клітини сінної палички |
Країна виробник | Україна |
Порода | Пробіотичний мікробний препарат |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН м. Чернігів |
Основні | |
Препаративна форма | Рідина коричневого кольору |
Упаковка | |
Упаковка | Поліетиленові каністри об'ємом 1 л, 2 л, 5 л, 10 л |
Зберігання | |
Термін зберігання | 0.5 (міс) |
Максимальна температура зберігання | 10.0 (град.) |
- Ціна: 204 ₴/л