Альбобактерин - мікробний препарат для покращення фосфорного живлення рослин, підвищення продуктивності ярого, озимого ріпаку та гірчиці, а також захисту від фітопатогенних грибів.
Біологічна дія.
Діючою речовиною Альбобактерину є фосфатмобілізуюча бактерія Achromobacter album 1122, механізм дії пов'язаний з властивостями бактерій продукувати органічні кислоти, а також фермент фосфатазу, що сприяє розчинення важкорозчинних мінеральних і органічних фосфатів ґрунту і добрив, у результаті чого активізується процес засвоєння фосфору рослинами.
Крім впливу на розчинення сполук фосфору бактерії Achromobacter album 1122 продукують фітогормональні речовини ауксинової, гіберелінової і цитокінінової природи, які стимулюють ріст і розвиток рослин, активно впливають на формування і розвиток кореневої системи, її абсорбуючої здатності, що також сприяє поліпшенню засвоєння фосфатів.
Ефективність.
Бактеризація підвищує схожість насіння на 5-12%, зменшує пригнічувальну дію протруйників на проростання та розвиток проростків, покращує кореневе живлення рослин (дія еквівалентна впливу 30 кг д.в. мінеральних фосфорних добрив). Застосування препарату сприяє підвищенню урожайності ріпаку до 35%, із збільшенням олійності на 2,1%, збору олії до 39,3% і продуктивності гірчиці до 20% із збільшенням олійності до 5%.
Спосіб застосування та дози.
Для обробки 1 тонни насіння ріпаку чи гірчиці необхідно 5 л препарату.
Розроблено спосіб бактеризації насіння сільськогосподарських культур, що передбачає проведення бактеризації з одночасною обробкою фунгіцидами Апрон XL 350 FS, Максим XL 035 FS, Превікур 607 СП, Роялфло, Сарфун Т65 DS, Тачигарен, ТМТД, Фунабен Т 480 FS та інсектицидами: Адифур-35 СТ , Гаучо 70%, Круізер 350 FS, Нуприд 600, Семафор 20 ST, Фурадан 35 СТ, Хинуфур та іншими в концентрації, яка застосовується в технологічній робочої суміші згідно інструкцій виробників протруйників і мікробного препарату. Насіння можна обробляти протягом 3-х місяців або безпосередньо перед посівом сільськогосподарських культур на насіннєвих заводах або безпосередньо на підприємствах.
1-й спосіб: механічна бактеризація насіння проводится рабочою сумішшю одночасно з протруєнням його фунгіцидами та інсектицидами в спеціальних машинах (ПС-10 або інших).
2-й спосіб: ручна бактеризація проводится робочою сумішшю (без протруйників) на відкритому повітрі, в тіні. Бажано використовувати ранцевий оприскувач з негайним перемішуванням насіння. Після бактеризації насіння просушується шаром 7-10 см до повiтряно-сухого стану. Роботу з протруєним насінням слід вести в засобах індивідуального захисту згідно чинного законодавства (наприклад, чоботи, респіратор, халат та інше).
Запобіжні заходи.
Не допускати потрапляння прямих сонячних променів на препарат, приготовану суспензію і бактеризоване насіння.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вміст діючої речовини | Живильне середовище, що містить не менше 5 млрд. клітин бактерій Achromobacter album 1122 в 1 мл препарату |
Зберігання | |
Термін зберігання | 3 міс |
Мінімальна температура зберігання | 4 град. |
Максимальна температура зберігання | 10 град. |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН м. Чернігів |
Препаративна форма | Рідина коричневого кольору |
Характер дії пестициду | Біопрепарат |
Упаковка | Поліетиленові каністри об'ємом 1 л, 2 л, 5 л, 10 л |
- Ціна: 564 ₴/л